Over ons - Boek een mascotte BEM Entertainment logo

Over ons

Waarom zijn mascottes in onze ogen zo belangrijk?

Een mascotte, met welk pak dan ook, heeft iets vriendelijks en sociaals. Met een kleine moeite tover je een lach op het gezicht van een ander. Een mascotte is leuk voor elke leeftijd! Je kunt de ruimte nog zo intensief aankleden, maar met een mascotte creëer je echt een stukje beleving. Er ontstaat leven in de brouwerij. Hierdoor is het ook makkelijk om positieve herinneringen te binden aan jouw product of dienst.

Mascotte entertainment maakt een merk (een product/dienst) menselijker en verkleint het gat tussen de organisatie en de doelgroep. Je bent wel aanwezig bij de festiviteit, maar benadrukt dit niet proactief. Hierdoor kom je niet commercieel over, maar het merk staat er wel! Daarnaast worden foto’s met een leuke mascotte eerder gedeeld op sociale media!

Mascotte entertainment is tevens een mooi middel om je in de doelgroep te begeven en dus klantcontact te genereren. De grootste doelgroep van mascotte entertainment zijn kinderen. Voor hen zijn mascottes de gezichten van de verschillende parken, winkelcentra of sportclubs. Niettemin zijn ook tieners, ouders en zelfs grootouders razend enthousiast!

Waar is de mascotte ontstaan?

Het woord ‘mascotte’ kom van het Franse woord ‘la mascotte’ wat over de gelijknamige opera gaat: ‘een boerenmeisje dat overal geluk brengt zolang ze maagd blijft.’ Voor deze Franse benaming bestaat al het Latijnse ‘Masca’ wat wordt geassocieerd met levenloze dingen zoals een stuk haar of het boegbeeld van een schip. Rond de 19e eeuw tot op de dag van vandaag worden de meeste mascottes gelinkt aan een object, mens of dier wat gelukt brengt.

Mascottes, zoals wij ze nu kennen, komen met name uit de Amerikaanse sportwereld. Hier worden vaak dierlijke figuren gebruikt, die passen bij de uitstraling van het sportteam. In veel gevallen gaat het om ‘krijgers’ zoals beren, leeuwen en wolven. Naast de sportwereld heeft de mascotte ook zijn intrede gedaan bij bedrijven om op deze manier een positieve uitstraling te creëren en te werken aan een succesvol pr en marketingprogramma.

Tegenwoordig

zijn er steeds meer bedrijven die de voordelen van een eigen mascotte inzien. Mascottes verbinden een dienst of product aan een bepaalde doelgroep en zijn zeer breed toepasbaar, bereiken veel verschillende doelgroepen en geven een positief gezicht aan een bedrijf. Mascottes zijn niet meer weg te denken als het gaat om marketing en public relations.

BEM entertainment is een veelzijdig mascotte entertainment bedrijf. Naast passie voor het mascotte acteren proberen we zo goed mogelijk met onze opdrachtgevers mee te denken in het mascotte proces. Daarnaast helpen wij graag met de inzet van uw pak tijdens een festival of evenement!
Maar ook entertainment tijdens een kinderfeestje of paaseieren uitdelen doen wij graag. Geen mascotte uitdaging is ons te gek!

BEM entertainment is in 2006 voort gekomen door ruim enthousiasme voor het vak! Tijdens onze eerste inzet, een evenement in Vlaardingen voor mensen met en zonder beperking, is de liefde voor het vak ontstaan. De kennismaking met mascotte kostuums en de omgang met mensen was erg bijzonder. Er kwamen bij dit evenement zoveel dankbare reacties! Daardoor besloten we na korte tijd een mascotte promotie bedrijf op te starten. Nadat we binnen korte tijd wat mascotte kostuums hadden aangeschaft ging het erg snel. BEM entertainment, Boek Een Mascotte, is een begrip geworden als het gaat om alles rond mascotte promotie en gerichte mascotte inzet!

Inmiddels werken wij voor allerlei grote Nederlands merken wat te zien is bij onze recensies! Bovendien zijn een aantal van onze eigen mascottes bekend van Nederlandse TV commercials zoals Snuffel de hond in de reclame van Duo Penotti en Arie de adelaar in de reclame van Q-music.

De mensen achter BEM Entertainment

Rob Kleijer - Eigenaar en oprichter

Mijn naam is Rob Kleijer. In 2006 ben ik in contact gekomen met mascotte entertainment. Dit gebeurde op een evenement voor mensen met en zonder beperking waarbij ik mocht optreden als mascotte entertainer. Wat een geweldige ervaring was dat! Tijdens dit evenement heb ik echt mijn passie voor deze vorm van entertainment gevonden! Mede door de vele reacties en positieve feedback van zowel de bezoekers als de organisatie.

Het kreeg een vervolg…
Hierna ben ik opzoek gegaan naar meer organisaties waar ik als mascotte
kon optreden. Doordat de vraag van mascotte opdrachten toenam, was het belangrijk om een bedrijfsnaam te hebben. Het moest een korte en pakkende naam zijn. Deze was is al snel gevonden. Ik heb toen de naam BEM Entertainment bedacht, wat staat voor: Boek Een Mascotte. Naast de naam BEM Entertainment heb ik ook een slogan: “Jouw lach, is onze reclame.”. Door de vele verschillende organisaties en mascotte pakken heb ik een ruime ervaring met het spelen van verschillende karakters, emoties en doelgroepen. Tegenwoordig werk ik bij allerlei organisaties die het mascotte entertainment uitbesteden.

Direct contact met mij opnemen?

Over ons

mascotte acteur en eigenaar BEM Entertainment
Manon Mulder

Manon Mulder - Mede-eigenaresse

Ik ben dus Manon. Een enthousiaste creatieveling met als favoriete hobby kleding maken en dagdromen. Sinds 2015 werk ik bij BEM Entertainment. In het begin voornamelijk als mascotte actrice en begeleidster. Dit vind ik zo leuk om te doen! Daardoor ben ik Rob nu parttime gaan helpen. Bij mij kun je terecht voor alles omtrent kostuums, reparaties, trainingen en planningen.

Als tiener ben ik begonnen met het maken van fantasy kostuums. Het liefste zo gek en groot mogelijk! Hierdoor heb ik mijzelf het handwerk aangeleerd. Het logische vervolg was een opleiding waardoor ik alle technieken nog beter beheers. Een mascotte pak of nieuwe kleding voor een mascotte? Ik draai er mijn hand niet voor om! Met veel plezier ben ik bezig bij BEM Entertainment. Elk nieuw kostuum is een nieuw avontuur!

Direct contact met mij opnemen?

Freelance entertainer pool

Door de jaren heen hebben we een grote groep enthousiaste mensen gevonden. Zij werken met net zoveel passie voor het entertainment vak als ons. Niet zomaar iedereen wordt aan deze pool toegevoegd. Om deel uit te maken wordt er vooraf gekeken of je het vak goed kan uitvoeren. Daarbij worden alle maten opgenomen. Tenslotte pas je niet met iedere lengte in elk mascotte kostuum. 

Wij beschikken over jongens en meisjes met verschillende lengtes en posturen, op deze manier kunnen we bemanning regelen voor ieder soort mascotte kostuum en karakter. 

Ben je opzoek naar mascotte spelers voor jouw mascotte kostuum? Bijvoorbeeld voor aankomende vakbeurs dagen of een bedrijfsopening? Neem dan contact met ons op!

Mascotte acteurs en begeleiders

TV commercials voor de Nederlandse televisie, en internet streams

De Duo Penotti commercial. In 2011 zijn wij benaderd door een Nederlands productiekantoor. “Kunnen wij misschien jullie witte hond gebruiken voor een commercial van Duo Penotti?” Jazeker kan dat! Zodoende heeft Rob zelf invulling gegeven aan het hondenpak tijdens de opnames van deze TV-commercial.

Raad het geluid? Dat is de grote vraag van radio zender Q-Music. In 2016 is er een commercial opgenomen in een Amerikaanse basketbal style. Hiervoor is gekozen voor onze enthousiaste adelaar mascotte. Je ziet de adelaar regelmatig verschijnen.

Hoe is het om mascotte te zijn? Dat vroegen Ron Boszhard en Jill aan ons. Nu vertellen wij natuurlijk met veel plezier hoe het is, maar het is nog leuker om dit zelf te ervaren! Na een echte mascotte training waren zij er helemaal klaar voor. Ondanks de nodige spanning ging het hartstikke goed!