Mascotte-entertainment

Mascotte-entertainment is een zeer breed begrip. Mascottes kunnen op vele manieren worden ingezet. Naar onze mening is de belangrijkste inzet van een mascotte het vermaken van mensen en dan met name de kinderen. Daarnaast wordt een mascotte veelal gebruikt om een gezicht aan een merk, dienst of product te geven.

Mascotte entertainment bestaat al een hele tijd. Deze vorm van vermaak is in Amerika al uitgegroeid tot een zeer hoog niveau. Denk hierbij maar aan de topsport, zoals basketbal (NBA), American football (NFL), honkbal (FLB) en ijshockey (NHL). Mascottes, ook wel ‘characters’ genoemd, zijn niet meer weg te denken uit alle grote en middelgrote pret- en amusementsparken. Disneyworld en Universal studios zijn hier natuurlijk de bekendste en beste voorbeelden van.

Mascotte-entertainment van tegenwoordig

Mascotte-entertainment heeft inmiddels ook de Europese landen bereikt. Denk hierbij maar aan voetbalclubs, NK- en EK-wedstrijden in diverse sporten. Naast sporten maken tegenwoordig ook veel bedrijven gebruik van mascottes. Mascottes worden daarbij ingezet om een gezicht aan een merk, dienst of product te geven. Kellogg’s is hier jarenlang al een goed voorbeeld van. Doordat de mascotte veel is ingezet bij radio-, tv- en internetcommercials kent iedereen Tony de Tijger van Kellogg Serial.

Mascottes hebben een ontzettend grote invloed op mensen. Dit is ook de reden dat er vaak een mascotte aan een merk wordt gekoppeld. Bijna niemand die niet de mascotte weet van de volgende merken: McDonald’s, KFC, Coca-Cola, Duracell, Milka en als laatste M&M’s. Ronald McDonald, Colonel Sanders, de Coca Cola kerstman, het Duracell konijn, de paars gestipte koe en Red & Yellow. Je ziet ze en denkt gelijk aan het bijbehorende merk!

Meet & greet

Meet en greet komt van het Engelse “ontmoeten en groeten”. Tijdens een meet en greet is er veel interactie met kinderen en volwassenen. Dit geldt voor zowel de mascottes van BEM-entertainment, als voor de mascottes van een sportclub, vereniging of een bedrijf. Tijdens een meet en greet worden er vaak foto’s gemaakt, high-fives gegeven en knuffels uitgedeeld.

Een meet en greet is de algemene benaming van de mascotte inzet. Zo wordt er zowel op de beurs als op een kermis gesproken van een meet en greet met mascottes!

Op de beurs

Mascottes hebben een zeer hoge aantrekkingskracht op beursbezoekers. BEM Entertainment verzorgt graag de invulling van jouw mascotte op de beurs. Wij geven je mascotte een karakter naar wens. Een karakter wat past bij de uitstraling van het bedrijf, merk, product of dienst.

De mascottes kunnen met de bezoekers op de foto, maar ook samen met de begeleider flyers of give away’s uitdelen. Een mascotte op de beurs krijgt veel reactie en interactie. Maar geeft vooral een verbinding naar het bedrijf, merk, product of dienst.

In het winkelcentrum

Winkels en winkelcentra maken steeds vaker gebruik van een mascottekarakter. Mascottes kun je in elk soort winkel of winkelcentra toepassen, zolang je het voor de doelgroep interessant aankleed. Mascottes verbinden klanten met winkels, maar maken een winkel ook aantrekkelijk voor nieuwe klanten. Mascottes geven een gezicht aan jouw dienst of product.

Tijdens een evenement

Mascottes kun je op elk type evenement inzetten. Of het nu gaat om een kinderevenement voor 10 à 20 kinderen, of een groot festival voor meer dan 15.000 bezoekers. Uit ervaring kunnen wij vertellen dat mascottes voor elke doelgroep kunnen worden ingezet.
Mascottes kun je inzetten ter promotie van een actie of een meet & greet.