Referenties

Raad het geluid? Dat is de grote vraag van radio zender Q-Music. In 2016 is er een commercial opgenomen in een Amerikaanse basketbal style. Hiervoor is gekozen voor onze enthousiaste adelaar. Je zag de adelaar regelmatig verschijnen op televisie, websites, billboards en andere advertentiekanalen.

Hoe is het om mascotte te zijn? Dat vroegen Ron Boszhard en Jill aan ons. Nu vertellen wij natuurlijk met veel plezier hoe het is, maar het is nog leuker om dit zelf te ervaren! Na een echte mascotte training waren zij er helemaal klaar voor. Ondanks de nodige spanning ging het hartstikke goed!

Opdrachten door de jaren heen

Mascotte promotie in winkelcentra - BEM Entertainment

Pieter Poortwachter - Agency X

Logo

Opdracht: Winkelcentrum promotie.
In 2013 zijn wij benaderd door Mark van Agency X met de vraag of wij hem konden helpen bij de invulling van de mascotte Pieter Poortwachter. De mascotte mocht aan de slag in Winkelcentrum de Molenpoort in Nijmegen. 

Om Pieter Poortwachter goed te introduceren hebben we meegewerkt aan allerlei verschillende acties. Hiervoor zijn dan ook een aantal share-, like- en win-acties opgezet. Bovenal is naamsbekendheid op de sociale media erg belangrijk. Mede hierdoor is in een paar maanden tijd het aantal Facebook like’s omhoog geschoten. Wat niet alleen goed is voor de bekendheid van het winkelcentrum, maar bovenal goed voor de ondernemers!

Witte Waas - Team Alert

Logo

Opdracht: Jongeren informeren over de gevolgen van alcohol en drugs in het verkeer.
Hierbij werd er een stukje bewustwording gecreëerd door jongeren met Witte Waas en een grote wortel met de tekst “Wij komen veilig thuis” op de foto te laten gaan.

Stichting Team Alert is een Nederlandse stichting die jongeren helpt met allerlei projecten. Een van van deze projecten is: De Witte Waas. Hierbij gaat een team van jongeren naar festivals en evenementen om andere jongeren te informeren voor de gevolgen van alcohol en drugs in het verkeer. Zoals de foto laat zien heeft de witte “haas” een ongeluk gehad terwijl hij in een trip zat. De ene helft van de haas is ongeschonden en de andere helft toont tekenen van een ongeluk. Zo staan er bandensporen op zijn rug, zijn snorharen liggen in de kreukel, een grote pleister op de wang, zijn oor in het verband en zelfs een brace om zijn pols! Kijk jij uit voor de Witte Waas?!

Mascotte op festival inhuren?
Mascotte Olov Volvo Trucks Nederland

Olov - Volvo Trucks Nederland

Logo

In 2016 hebben Volvo Trucks Nederland en BEM Entertainment de handen ineen geslagen. Zij hadden een leuke mascotte aangeschaft, maar zaten vervolgens met een probleem: ze hadden geen idee hoe ze hun mascotte goed konden inzetten. Hoe zorgen we voor een professionele inzet van Olov? Dat gedeelte nam BEM Entertainment graag voor haar rekening.

Op het Truckstar Festival in Assen hebben wij de inzet voor het eerst gedaan. Dit beviel zo goed dat wij nu elke inzet van Olov op ons nemen.

Olov is een jonge eland. Hij is heel nieuwsgierig en enthousiast. Af en toe ook een beetje ondeugend, maar heeft altijd zin om op de foto te gaan!

Mascottetraining aan vrijwilligers - EK atletiek 2016

Logo

Adam is de stoere mascotte van het EK atletiek in 2016. Voor de inzet van Adam werd gewerkt met een grote groep vrijwilligers. De organisatie wilde Adam goed in kunnen zetten. Dit heeft BEM Entertainment voor hen geregeld.

Wij hebben in een dag veel in’s en out’s van het mascotte spelen geleerd aan de vrijwilligers. Zo’n dag bestaat uit een deel praktijk en een deel theorie. Hoe werkt het pak? Waar moet je op letten voor het onderhoud van het pak? Hoe speel je bepaalde emoties uit? Wat zijn dingen waar je op moet letten als je op de foto gaat? Maar ook dingen uitgelegd wat je echt niet kan maken als mascotte zijnde. Kortom, de groep was na deze training goed voorbereid!

mascottepakken op maat