Mascotte reiniging door BEM Entertainment

Wij zijn gespecialiseerd in het professioneel reinigen van mascotte kostuums, mascotte hoofden en mascotte accessoires. Wij nemen graag alle zorgen van de reiniging over. Door het mascotte kostuum goed te onderhouden, behoudt het pak zijn investeringswaarde. Besteed voor, tijdens en na elk mascotte optreden genoeg tijd aan de verzorging en reiniging van het kostuum.

Bij de meeste kostuums kunnen de lichamen binnenstebuiten in de wasmachine. Hoe vaker je een kostuum wast, hoe meer slijtage je aan het mascotte kostuum toebrengt. Als je meerdere acteurs inzet, is het verstandig om het kostuum tussendoor te wassen. Voor een snelle opfrisbeurt gebruik je een mix van 50% alcohol(70%) en 50% water.

Bij de inzet van één acteur is het mogelijk het kostuum tussendoor in de lucht te drogen. Dit kun je gewoon doen door het kostuum binnenstebuiten te hangen. Eventueel kan er een ventilator worden gebruik om het proces te versnellen. Was een kostuum altijd als deze langer dan één dag opgeborgen wordt.

Wat je niet moet doen bij een mascotte reiniging

 

Het kostuum in de droger stoppen.

Alle kostuums zijn gemaakt van synthetische bontstoffen. Deze stoffen smelten wanneer ze worden verwarmd. Ook te heet wassen is schadelijk. Tal van kostuums zijn al hierdoor blijvend kapot gegaan. Laat dit niet met jouw kostuum gebeuren.

Elk soort reinigingsspray op je kostuum spuiten. 

Behalve een mix van 50% alcohol (70%) en 50% water is een reinigingsspray onnodig.  Producten zoals deodorant en luchtverfrisser zullen de vieze geuren alleen maar maskeren en niet verwijderen. Door de mix van alcohol en water worden bacteriën gedood en gaat de vieze geur weg.

Een kostuum moet, voordat je het gaat opruimen, eerst helemaal droog zijn.

Doe je dat niet, dan krijg je een broeiplaats voor schimmels en bacteriën. Dat is niet alleen slecht voor het kostuum, maar ook voor de acteur. Als er eenmaal schimmels en bacteriën in een kostuum zitten, zijn deze heel moeilijk te verwijderen.

Een kostuum droog reinigen.

Bij droog reinigen spuit men een laag chemicaliën over het kostuum heen. Hierdoor reinigt het kostuum niet, maar wordt alles gemaskeerd. Sommige chemisch reinigende chemicaliën kunnen zelfs het kostuum beschadigen.

Wat je wel moet doen bij een mascotte reiniging

 

Droog het kostuum na elk optreden.

Hang het kostuum uit na elk opreden, eventueel is dit te versnellen met een ventilator. Plaats het hoofd zo dat het ook goed kan door luchten eventueel met een ventilator. Een kop is erg moeilijk schoon te maken. De beste manier om een kop stankvrij te houden, is het zo snel mogelijk droog te maken.

Was onderdelen die snel vies worden.

Handen zijn de onderdelen die het snelst vies worden. Deze kunnen eenvoudig (binnenstebuiten) worden gewassen in de wasmachine op een koude stand en worden opgehangen om te drogen

Was het kostuum tussen acteurs. 

Het is niet gezond om een kostuum te dragen dat niet is schoongemaakt. Zeg nou zelf, zou jij vrijwillig in het zweet van een ander gaan werken? Ook bij televisie programma’s waarbij meerdere acteurs worden ingezet wordt tussendoor gewassen. Word er niet tussendoor gewassen, dan hebben ze meerdere kostuums. Denk aan een extra paar handen, voeten of een extra hoofd.

Was een mascotte kostuum regelmatig in de wasmachine.

Was een kostuum in een grote wasmachine op de meest koude stand. Gebruik een beetje wasmiddel en voeg een klein beetje wasverzachter toe, het liefst een met niet teveel toegevoegde parfums. Zorg ervoor dat de centrifugeer stand op maximaal 800 RPM staat. Laat het kostuum verder hangend drogen, gebruik hiervoor kunststof kledinghangers. 

Heb je vragen over de mascotte reiniging? Neem dan gerust contact op.