Waarom BEM entertainment?

Waarom kiezen voor BEM Entertainment?

Vaak krijgen wij de vraag: “Waarom zouden wij kiezen voor BEM Entertainment?”. Het antwoord is simpel. Wij hebben alle ervaring en kennis in huis om uw mascotte kwalitatief omhoog te trekken! Al een aantal jaar zijn wij de specialist op het gebied van mascottes.

Hoe vaker een mascotte gebruikt word, hoe sneller de consument een bedrijf herkent.

Maar waarom zou ik een mascotte inzetten voor mijn bedrijf? Logo’s geven een bedrijf meestal een naam, maar mascottes geven het bedrijf of product karakter. Ze spreken meer tot de verbeelding dan een logo. Door een mascotte in te zetten geeft de mascotte het bedrijf of product identiteit en een persoonlijkheid. Hierdoor voelen mensen zich verbonden met een merk. Zeker als de mascotte ook wordt gebruikt op de website en in reclame uitingen. Hoe vaker een mascotte gebruikt word, hoe sneller de consument een bedrijf herkent. Belangrijk hierin is wel dat de inzet niet overdreven word! Ziet de consument de mascotte te veel dan kan deze irritant worden en een negatieve associatie oproepen.

Belangrijk is dat de mascotte een kenmerk van het bedrijf uitstraalt.


De meest gebruikte vormen van een mascotte zijn dieren en menselijke figuren. Vaak zijn mascottes eerder cartoonesk dan realistisch. Dit komt doordat een cartoon vriendelijker over komt. Van jongs af aan zien we cartoons en hebben hier direct een positieve associatie mee. 
Het succes van een mascotte hangt samen met zijn uiterlijk en actie’s. De meest succesvolle mascottes worden vaak gezien als heel schattig. Belangrijk is dat de mascotte ook een kenmerk van het bedrijf uitstraalt zoals de zachtheid van het Robijn beertje.

Veel entertainment bedrijven hebben van alles en nog meer, en doen het mascotte werk er “bij”. Vaak is de gedachte dat het nou eenmaal bij het entertainment vak hoort. Een klusje voor de stagiaire, maar echt leuk vinden de meeste het niet. Precies daarin verschilt BEM Entertainment!

Je moet wel echt gek op dit werk zijn om de hele dag in je eigen zweet rond te rennen!


Al onze acteurs zijn geselecteerd op hun liefde voor het vak. Hier zijn wij nu eenmaal zelf ook door begonnen. En wees eerlijk, je moet wel echt gek op dit werk zijn om de hele dag in je eigen zweet rond te rennen! 

Voordat een acteur bij ons aan de slag gaat, krijgt hij/zij een mascotte training. Hierna zal hij/zij een paar keer mee gaan als begeleider om de fijnere kanten van het mascotte werk af te kunnen kijken. Het vervolg is een inzet op een evenement waar wij vrijwillig staan met de mascottes. Pas dan is de acteur klaar om zelfstandig op pad te gaan! 

Door de zachte, knuffelbare uitstraling van een mascotte wordt de band tussen bedrijf en consument verkleind.


Nu klinkt dit natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je niet de buurjongen vragen? Die is een stuk goedkoper! Natuurlijk klinkt dit logisch als je alleen kijkt naar de getallen onder de streep. 
Een mascotte kan heel veel meer zijn dan een pop die alleen maar staat en zwaait. Juist een mascotte kan een krachtige marketingstrategie zijn. Door de zachte, knuffelbare uitstraling van een mascotte wordt de band tussen bedrijf en consument verkleind. Als je mascotte als een houten klaas staat te zwaaien zullen weinig mensen hem onthouden. Staat er een interactieve mascotte met een eigen karakter dan blijft deze bij! Mensen willen met de mascotte op de foto, delen deze op sociale media, de foto wordt gezien door anderen en zij zullen jouw bedrijf positief associëren met de mascotte!

Liefde voor het vak
Kind vriendelijk
Magische ervaring voor jong en oud
Uitsluitend ervaren acteurs
100% enthousiast
Uitgebreide kennis
Interne opleiding
Goede referenties
Centraal in Nederland
Flexibel op locatie
Fulltime bezig met mascottes
Denken graag mee voor jouw bedrijf
Onderhoud en reparatie mogelijk
Altijd in ontwikkeling
Koffie staat altijd klaar!
Sociaal betrokken
Breed assortiment mascotte kostuums
Scroll to Top